Covid 19 vs Business


Published on - May 04, 2020

diagramweb.jpg

Οι προκλήσεις της νέας εποχής

Η πανδημία του Κορωνοϊού έχει "εισβάλει" στη λειτουργικότητα των επιχειρήσεων μας. Έχουν δημιουργηθεί αρκετές προκλήσεις, κίνδυνοι, αλλά και ευκαιρίες. Τι έχει αλλάξει και πως μπορούμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα;

Σύμφωνα με τις τελευταίες στατιστικές έχουν παρατηρηθεί οι εξής αλλαγές:

  1. Αυξήθηκαν οι χρήστες του διαδικτύου και των social media κατά 50%

  2. Αυξήθηκαν οι ηλεκτρονικές πωλήσεις κατά 70%

  3. Αυξήθηκε το ηλεκτρονικό έγκλημα κατά 30-40%

Πως μπορεί μια εταιρεία να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα;

Oι εταιρείες θα πρέπει να κτίσουν την στρατηγική βάση των νέων δεδομένων και να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα επικοινωνίας με τους πελάτες τους αλλά και με τις μηχανές αναζήτησης. Άρα πρέπει οι ιστοσελίδες να ενημερώνονται τουλάχιστον μία με δύο φορές την βδομάδα όπως επίσης και τα SOCIAL MEDIA. Το υλικό ενημέρωσης θα μπορούσε να είναι educational-inspirational-promotional-Informational.

Τέτοιου είδους υπηρεσίες μπορεί να σας προσφέρει η εταιρεία Dacor Advertising and Media. Συγκεκριμένα η εταιρεία μας σας προσφέρει:

• Digital Marketing & Audio Visual Services

• Web Development & Automations

• Marketing, advertising, designing

• Events organising & PR Services

Μια μεγάλη ευκαιρία

Οι τιμές διαφήμισης στο διαδίκτυο έχουν μειωθεί, έτσι μπορούμε να εκμεταλευτούμε την ευκαιρία αυτή και να διαφημίσουμε σε περισσότερο κόσμο ή με χαμηλότερο budget. Αυτό όμως θα πρέπει να γίνει στοχευμένα και σωστά, με τις κατάλληλες διαφημίσεις, τα σωστά μηνύματα και τις σωστές ρυθμίσεις στις διαφημίσεις μας.

Τόσο οι σελίδες μας όσο και τα Social Media θα πρέπει να πληρούν τα πέντε στάδια στην αγοραστική συμπεριφορά του καταναλωτή.

Problem recognition-need –AWARENESS

Η παρουσία μας θα πρέπει να είναι "έντονη". Αυτό θα βοηθήσει να αποτελούμε πρώτη επιλογή για τους μελλοντικούς ή ήδη πελάτες μας, όταν αρχίσουν το ψάξιμο.

Information search – CONSIDERATION

Όταν ο αγοραστής αρχίσει το ψάξιμο για ικανοποίηση μιας ανάγκης του, θα πρέπει είναι σε θέση να μας βρίσκει εύκολα αλλά και εμείς να είμαστε έτοιμοι να τον κερδίσουμε σε πολλά σημαντικά σημεία.

Evaluation of alternatives - The choice

Στο στάδιο αυτό ο αγοραστής θα επιλέξει πώς και με ποια εταιρεία θα ικανοποιήσει μια ανάγκη του. Θέματα εμπιστοσύνης, σωστής παρουσίασης, φιλικής προς τον χρήστη σελίδας, ασφάλειας στην αγορά. Σε αυτό το σημείο οι γνώμες άλλων αγοραστών είναι εξαιρετικά σημαντικές.

Purchase

Η αγορά μιας υπηρεσία ή κάποιου προϊόντος, θα πρέπει να αποτελεί μια ευχάριστη και εύκολη εμπειρία για τον αγοραστή. Είναι σημαντικό να παρέχουμε υποστήριξη και καθοδήγηση στον πελάτη μας για να νιώσει δικαιωμένος και περήφανος για την επιλογή που έκανε και γι' αυτό που αγόρασε.

Post purchase evaluation –Retention

Το σημαντικότερο κομμάτι για μία επιχείρηση είναι να μπορεί να διατηρεί τους πελάτες της και επομένως οι πελάτες της να αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση για την εταιρεία. Ιδιαίτερα σε μια μικρή κοινωνία σαν την Κύπρο, τα καλά σχόλια κάποιου γνωστού ή συγγενή ο οποίος είναι ευχαριστημένος πελάτης της εταιρείας μας, αποτελούν πραγματικό θησαυρό. Επομένως, μια καλή σχέση με τους πελάτες μας, με όπλα μας την προσωπική προσέγγιση και τους καλούς τρόπους που θα του υπενθυμίζουν ότι είμαστε εκεί για αυτόν όποτε μας χρειαστεί, θα βοηθήσει σε πολλούς τομείς την εταιρεία μας.

Όλα τα πιο πάνω θα πρέπει να συμπεριληφθούν στην στρατηγική επικοινωνίας που χρησιμοποιούμε με τον πελάτη μας. Μια συνεχή και τακτική επικοινωνία τόσο με τους πελάτες, τους υποψήφιους πελάτες μας όσο και με τις μηχανές αναζήτησης, είναι σημαντικό να υπάρχει.

Με λίγα λόγια αυτό που χρειάζεται η εταιρεία μας είναι μια σωστά στημένη ιστοσελίδα, σωστά στημένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σωστά σχεδιασμένες καμπάνιες διαφήμισης, εύκολος τρόπος αγοράς, καλές πελατειακές σχέσεις και το σημαντικότερο, επαφή με τους πελάτες μας.

Άρα προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

  1. Ποιοι είναι οι πελάτες μας και ποιοι οι υποψήφιοι πελάτες μας;

  2. Έχουμε καλή σχέση με τους πελάτες μας, τους υπενθυμίζουμε την παρουσία μας,

  3. Είναι σωστά στημένη η ιστοσελίδα μας SEO-SECURITY-USER EXPIRIENCY-CALL TO ACTION - RETENTION, Google Friendly.

  4. Χρησιμοποιούμε την σωστή στρατηγική;

  5. Είναι σωστά σχεδιασμένες οι διαφημίσεις μας;

  6. Μπορώ να ανταπεξέλθω στην παροχή προϊόντων και υπηρεσιών;

Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή όπου το διαδικτυακό εμπόριο θα βοηθήσει επιχειρήσεις να επιβιώσουν για τα επόμενα τουλάχιστον

1-2 δύσκολα χρόνια ενώ την ίδια στιγμή θα κερδίζει συνεχώς περισσότερους οπαδούς. Ο καλύτερα προετοιμασμένος έχει πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού. Αν εμείς δεν αναβαθμιστούμε σωστά σίγουρα ο ανταγωνιστής μας θα το κάνει.